Efterårs oprydning

IMG_4189 IMG_4187 IMG_4190 IMG_4193 IMG_4195

Ak ja efteråret kommer.. også selvom det er lidt svært at forstå efter sådan en skøn sommer og sensommer.. Men det sker altså!

Og i haven bliver der langsomt ryddet op, pakket ned, gravet ned og gjort vinterklar.

Jeg har i slutningen af oktober haft min skønne kolonihave i et år – jeg elsker det lille sted dernede:-) Men synes stadig der er vældig meget at lære.. Jeg læser mig frem til en del, bruger min fornuft og ringer til min Mor – som er en omvandrende havebog..:-)

Idag har jeg fået styr på drivhuset, gravet de sidste uspiselige tomater op. Lagt flere mursten ind som gulv – det er ik så kønt, men det er fint nok for vinteren. Jeg ved godt at træplader kan give anledning til snegle fremkomst.. Så det er også kun en midlertidig løsning, og kun for vinteren. Men hvad opdager jeg så idag – en klam med klam på dræbersnegl inde i drivhuset… UDDDD…. og det kom den så sammen med en anden klam snegl – skovsnegl lignende art som lå mellem mit murstensbed bagved huset.. Øv de er bare såå ulækre sådan nogle snegle:-((

Min rosenplante og bourgonvila som stod i krukker er nedgravet i drivhuset i håb om at de overlever til næste år. Og der er gjort klar til min Dahlia, som pt står ude i det runde bed.

Udenfor har pæretræet måtte lade livet, det har givet en sølle pære i år og den var ikke særlig god. Hele træet har stået og vippet lidt frem og tilbage på trods af to støttepæle.. Og det har haft svært meget pæregitterrust i år..

Jeg bestemte mig for at grave den op.. Og det gik nemt, for der var nærmest ikke noget rodnet på:-( på trods af en alder på 6-7 år.. Så måske ikke mærkeligt det ikke var større og har dårligt udbytte.

Hvad der så skal ske på den plet, det ved jeg ikke endnu.. Kommer nok på en ide:-)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s