Ferietid og sommertid..

IMG_2347
IMG_2362
  IMG_2365

 

To uger væk fra haven min og temmelig meget sol i den periode, gir en en temmelig tør have og meget vokseværk på alt ting næsten, græsplænen er næsten visnet væk og det var et lidt sølle syn der mødte mig da jeg kom i haven igen i tirsdags. 

Heldigvis har mine naboer dagligt vandet i drivhuset og mine krukker – skønt.
Mine tomater gror og gror og der er mange af dem.. men synes ikke de smager af det helt vilde.. typisk.. Jeg har haft stor succes med at have tomater og agurker i mine stuevinduer tidligere.. og nu står begge dele i et drivhus – og burde have super forhold.. og det går sku lidt trægt synes jeg.. altså bortset fra at tomaterne gror, men de smager af nul.. så derfor bruger jeg dem nu til ketchup – fandt en nem opskrift på nettet og det smager faktisk udemærket.

Igår havde jeg bestemt mig for at klippe hokaidoen ned/væk.. fordi der ikke sker en skid på den.. men ligesom jeg går igang, opdager jeg pludselig to gode godt groende hokaidoer.. yesh! Nu har jeg bare klippet planten til.. Og venter i spænding på om de bliver helt færdige. Ved ikke om jeg giver mig i kast med det næste år også.. Planten bliver RET stor og overtager nemt – meget nemt hele drivhuset.. Og det er jo lidt synd for resten af planterne som står derinde.
Mine squash har det også godt – og i den her uge har jeg høstet 5 stk i ca 1kg klassen på squash..Har givet 3 væk og resten bruger jeg selv.

Ellers er der fine små pærer på mit pæretræ, som desværre er ramt af rustpletter på bladene – en sygdom som nogle frugttræer får.. Jeg er igang med at fjerne de syge blade, men det tager meget lang tid, så desværre er nogle af pærerne begyndt at være lidt deforme i det. Håber ikke det spreder sig til hele træet, det ville være så øv.
Nu til slut – nyd sommeren, som vi jo virkelig får i år:-)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s